Welkom in De Waal

De Waal het kleinste knusse dorp van Texel

De Waal een pareltje op Texel. Een dorp waar veel met actieve mensen wonen. Er is van alles te doen en het verenigingsleven bloeit vol op in De Waal.

In 1982 heeft Waalder Dirk Eelman, het initiatief genomen om deze halve marathon op poten te zetten. In het begin was het meteen een geliefde loop, al zal menigeen de twee kilometer kaarsrechte lange Staart, die je 3 x moest trotseren met meestal de wind op de kop, vervloekt hebben. Het aantal deelnemers blijft al jaren ruim boven de 200 schommelen. Daarom blijft deze loop een knus onderonsje. 

Texel is natuurlijk een loopparadijs. Heel gevarieerd, het hele jaar door. Ideaal voor een lekker loopweekend met vereniging, vrienden, familie, maar ook individueel. De Texel Halve Marathon staat misschien op je te doen lijst, maar de Halve van De Waal, is zeker ook aan te raden.  Het is niet alleen strand, bos en duinen op Texel. Bij De Halve van De Waal loop je over oud Texel en in de polder Waalenburg. Uniek vanaf de Zaandammerdijk, waar je een prachtig uitzicht hebt over de polder en daar zie je je einddoel of doorkomst De Waal al liggen.

Op deze website vind je alle informatie van deze loop, die altijd op de tweede zaterdag in maart wordt gehouden.