Welkom in De Waal

De Waal het kleinste knusse dorp van Texel

De Waal een pareltje op Texel. Een dorp waar veel met actieve mensen wonen. Er is genoeg te doen en het verenigingsleven bloeit vol op in De Waal.

 

In 1982 heeft Waalder Dirk Eelman, het initiatief genomen om deze halve marathon op poten te zetten. In het begin was het meteen een geliefde loop, al zal menigeen de twee kilometer kaarsrechte lange Staart, die je 3 x moest trotseren met meestal de wind op de kop, vervloekt hebben. Het aantal deelnemers blijft al jaren ruim boven de 200 schommelen. Daarom blijftt deze loop een knus onderonsje. 

 

Texel is natuurlijke een loopparadijs. Heel gevarieerd, het hele jaar door. Ideaal voor een lekker loopweekend met vereniging, vrienden, familie, maar ook individueel. Daarom is  die andere halve marathon op Texel, die van  De Waal ook aan te raden.  Het is niet alleen strand, bos en duinen op Texel. Bij De Halve van De Waal loop je over oud Texel en in de polder Waalenburg. Op het Waal en Burgerdijkje heb je een prachtig uitzicht over de polder en zie je eind doel De Waal al liggen.

Op deze website vind je alle informatie van deze loop, die altijd op de tweede zaterdag in maart wordt gehouden.

 

 

 

Filmpjes De Waal
Foto’s 2018-2019
De Waal begint over?
-395dagen 00uren -10minuten -26seconden
Foto’s De Waal
PlayPause
Slider