Halve Marathon van De Waal

Halve Marathon van De Waal 2024

Zaterdag 9 maart start de 41e editie van de Halve Marathon van De Waal. De Texelse voorjaarsklassieker trekt lopers uit het hele land. 

De Halve Marathon van De Waal is een regionale wedstrijd en staat open voor wedstrijdatleten, recreanten en trimmers. De afstanden die worden gelopen zijn 21,1, 10,6 en 4 kilometer. Het startschot voor deze onderdelen klinkt om 13.00 uur. Voor de jeugd tot en met 15 jaar is er sinds enige jaren een zogenaamde Kidsrun. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Teamsport Texel, die daarmee sportbeoefening onder de jeugd wil bevorderen. De deelname aan de Kidsrun is daarom gratis. Voor de kinderen, die hieraan meedoen.  is voor de jeugd t/m 11 jaar een afstand van circa 1.200 meter uitgezet. De jeugd van 12 t/m 15 jaar loopt deze afstand twee keer. De jongste jeugd start om 12.15 uur en de rest om 12.30 uur.

De jeugd (t/m 15 jr) kan zich inschrijven voor de Kidsrun, het liefs via de website sportstichtingtexel 

of via connie@sportstichtingtexel.nl (Graag vermelden voor- en achternaam, woonplaats, geboortedatum en geslacht.) Er kan ook ingeschreven worden op de dag zelf.

Het parcours over landweggetjes, dijkjes en langs aantrekkelijke plekken is landelijk, maar behoorlijk beschut en gevarieerd. Het evenement in De Waal staat bekend om de leuke sfeer, de kleinschaligheid en soep na afloop.

Verder kan er niet meer langs de Sommeltjesweg worden geparkeerd, omdat dit hinderlijke en gevaarlijke situaties oplevert voor het doorgaande verkeer. De deelnemers uit Den Burg en omgeving wordt aangeraden om per fiets naar De Waal te komen. Degenen die met de auto komen, kunnen het beste parkeren op de verlengde Langwaal(weggetje tegenover De Wielewaal richting Laagwaalderweg) of bij de boerencamping van de familie de Haas, net na de rotonde.

Om de betrokkenheid van de inwoners van De Waal bij de halve marathon te bevorderen wordt voor derde keer een verloting georganiseerd. Er zijn verschillende prijzen, zoals een fiets, I-pad, enige uitgebreide diners voor twee, weekend Havenhotel Texel en diverse waardebonnen. De verkoop van de loten is gestart en wordt afgesloten op de wedstrijddag. De trekking vindt plaats in dorpshuis De Wielewaal, direct na afloop van de huldiging van de winnaars van de looponderdelen.

Naast deze hoofdloterij is er de gebruikelijke loterij op startnummer voor de deelnemers aan de diverse looponderdelen. Daarvoor dienen de deelnemers hun startnummer na afloop weer in te leveren. Verder hebben de finishers op de 21,1 km kans op een Texelana-dekbed.

De digitale voorinschrijving is geopend. Er kan ook nog op de wedstrijddag ingeschreven worden in het dorpshuis De Wielewaal, vanaf 11.30 uur.  Voor eventuele vragen Piet Bakelaar, telefoon (0222) 313843.

Geef een reactie