De Halve van De Waal, een vertrouwd beeld in het voorjaar

Op zaterdag 14 maart 2020 wordt de 39e Halve Marathon van De Waal gehouden. De Turfveldcrossen en Texeltrail zijn achter de rug. Het bos wordt even verlaten voor de weg. De Halve Marathon van De Waal is een regionale Atletiekunieloop, al meer dan 39 jaar een vertrouwd beeld in het voorjaar. 

Deelnemers komen van heinde en ver om mee te doen. Belangrijke redenen zijn waarschijnlijk: een sportief weekendje weg en lopen op een waddeneiland. De Waal staat bekend om zijn gezellige sfeer, zijn kleinschaligheid, soep na afloop, loterij op startnummer en veel prijzen in natura.

Het parcours is dit jaar veranderd en weliswaar landelijk, maar ook meer door de polder Waalenburg en gevariëerd. Gemiddeld schommelt het aantal deelnemers rond de 250. Het lopen zit duidelijk in de lift, ook op Texel. Mede oorzaak is de Texel Halve Marathon die in 2007 op 30 september zijn eerste editie beleefde en inmiddels staat dit als een huis of beter ligt als een boot.

Een halve marathon loop je niet zomaar. Daar moet gedegen voor getraind worden. Nu zie je menig Texelaar voorbij gaan, die zijn of haar stoute sportschoenen heeft aangetrokken om voldoende getraind aan de start te kunnen verschijnen. Misschien is De Halve van De Waal met de 10.4 kilometer een mooi proef- en trainingsronde voor straks in september voor de Texel Halve Marathon

De Halve van De Waal bestaat in hoofdzaak uit twee afstanden, nl. de 10,4 en 21,1 km. Verder er is voor recreanten een afstand opgenomen van 4 km. Deze kan eventueel ook gewandeld worden.

KIDSRUN

Ook dit jaar, is er weer een Kidsrun in samenwerking met Teamsport Texel voor de jeugd tot en met 15 jaar. 

De aanmelding voor deze Kidsrun gaat uitsluitend via de site teamsport texel. Deelname is gratis. Er zijn per categorie drie prijzen, voor zowel jongens als meisjes. Jeugd t/m 11 lopen 1,25 km en de jeugd 12 t/m 15 jaar lopen  2,5 km. Prijsuitreiking meteen bij de finish nadat de laatste loper gefinisht is. 

Als bewijs van deelname ontvangen zijn een vaantje en na afloop in het dorpshuis De Wielewaal een appel. Ook dingt de jeugd mee in de loterij op startnummer.
 

 

 

 

Filmpjes De Waal
Foto’s 2018-2019
De Waal begint over?
-394dagen -23uren -27minuten -39seconden
Foto’s De Waal
PlayPause
Slider