Halve Marathon De Waal Texel

foto's van 2018

IMGP4312.JPG

Halve De Waal begint over

Zoeken

Halve marathon van De Waal 2018

Halve marathon van De Waal 2018

Zaterdag 10 maart start de 37e editie van de Halve Marathon van De Waal. De Texelse voorjaarsklassieker trekt lopers uit het hele land. De weersverwachting ziet er goed uit: oplopende temperatuur, gunstige wind en een kleine kans op lichte regen.

De halve marathon van De Waal is een regionale wedstrijd en staat open voor wedstrijdatleten, recreanten en trimmers. De afstanden die worden gelopen zijn 21,1, 10,6 en 5 kilometer. Het startschot voor deze onderdelen klinkt om 13.00 uur. Voor de jeugd tot en met 15 jaar is er sinds enige jaren een zogenaamde Kidsrun. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Sportservice Texel, die daarmee sportbeoefening onder de jeugd wil bevorderen. De deelname aan de Kidsrun is daarom gratis. Voor de kinderen, die hieraan meedoen.  is voor de jeugd t/m 11 jaar een afstand van circa 1.200 meter uitgezet. De jeugd van 12 t/m 15 jaar loopt deze afstand twee keer. De jongste jeugd start om 12.15 uur en de rest om 12.30 uur.

Kinderen dienen zich zo veel mogelijk op te geven via teamsport Texel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar het kan ook op 10 maart in De Waal.

Dit jaar zal voor het eerst een proef worden genomen met het onlangs door de atletiekvereniging aangekochte digitale tijdwaarnemingssysteem. Deze registratie dient als back-up en eventuele opmaat voor de toekomst. De lopers krijgen hiervoor bij de inschrijving een chip, die na afloop weer (samen met het startnummer) moet ingeleverd. Verder zal er bij de finish een speciale finish-fuik worden gemaakt. De hoofdtijdwaarneming vindt , net als voorgaande jaren, handmatig plaats door ervaren tijdwaarnemers.

Het parcours over landweggetjes, dijkjes en langs aantrekkelijke plekken is landelijk, maar behoorlijk beschut en gevarieerd. Het evenement in De Waal staat bekend om de leuke sfeer, de kleinschaligheid en soep na afloop.

Voor de deelnemers van buiten Texel is er speciaal vervoer vanaf de boot van 11.30 uur uit Den Helder. Deze bus rijdt rechtstreeks naar De Waal en na afloop van de wedstrijd weer terug naar de boot van 17.00 uur.

In overleg met de gemeente en de politie worden tijdens de wedstrijd enkele straten afgesloten, namelijk de Bomendiek, het Hogereind en het Vermaningspad.

Verder kan er niet meer langs de Sommeltjesweg worden geparkeerd, omdat dit hinderlijke en gevaarlijke situaties oplevert voor het doorgaande verkeer. De deelnemers uit Den Burg en omgeving wordt aangeraden om per fiets naar De Waal te komen. Degenen die met de auto komen, kunnen het beste parkeren op de verlengde Langwaal(weggetje tegenover De Wielewaal richting Laagwaalderweg) of bij de boerencamping van de familie de Haas, net na de rotonde.

Om de betrokkenheid van de inwoners van De Waal bij de halve marathon te bevorderen wordt voor derde keer een verloting georganiseerd. Er zijn verschillende prijzen, zoals een fiets, I-pad, enige uitgebreide diners voor twee, weekend Havenhotel Texel en diverse waardebonnen. De verkoop van de loten is gestart en wordt afgesloten op de wedstrijddag. De trekking vindt plaats in dorpshuis De Wielewaal, direct na afloop van de huldiging van de winnaars van de looponderdelen.

Naast deze hoofdloterij is er de gebruikelijke loterij op startnummer voor de deelnemers aan de diverse looponderdelen. Daarvoor dienen de deelnemers hun startnummer na afloop weer in te leveren. Verder hebben de finishers op de 21,1 km kans op een Texelana-dekbed.

 De digitale voorinschrijving is inmiddels gesloten, dus er kan nu alleen nog op de wedstrijddag ingeschreven in het dorpshuis De Wielewaal, vanaf 11.30 uur.  Voor eventuele vragen Piet Bakelaar, telefoon 313843.