Halve Marathon De Waal Texel

foto's van 2018

2018-03-10 13-38-52 .JPG

Halve De Waal begint over

Zoeken

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

 

logo_ab_texel
LOGO_WIT
texelana
 De 38ste editie is op zaterdag 9 maart 2019

 Je kunt je nu al inschrijven voor de Halve, 10 en 5 kilometer van De Waal.

 

 Het inschrijven van de jeugd t/m 15 jaar zal later worden

 geactiveerd via Teamsport Texel

 

klik hier  voor de uitslag van 2018   

Klik hier voor de foto's van 2018 gemaakt door Cees Timmer op het Waalerburgerdijkje

en daarna foto's van Arno Bakker, jeugd, start, Sommeltjesweg en het houtenbruggetje bij Waalenburg

klik hier voor de foto's gemaakt door Martin Baptist

 

Luz Lohse wint Halve van De Waal

 Met een grote voorsprong heeft Lutz Lohse de 37e editie van de halve marathon van De Waal   gewonnen. Hij eindigde in 1:23:38 als master 50 en liet Joost Brouwer (senior) uit De Waal in   1:29:32 ver achter zich. Op de voet gevolgd door Remi Boshuizen (master 40) uit Amsterdam die   1:29:42 derde overall werd.

 

 

De omstandigheden waren redelijk. De wind was behoorlijk maar kwam voor het parcours aardig gunstig uit. Het was behoorlijk warm, zeker vergeleken met de week daarvoor. Menig loper had te veel aan getrokken en gaande weg de wedstrijd zag je jacks om de middel geknoopt. Bij de vrouwen won Aline Fenneman uit Amsterdam in 1:39:19. Ze woont tijdelijk op Texel in verband met haar stage. Een goede binnenkomer dus voor haar. Haar concurrenten liet ze ver achter zich. Anja Foerschner uit De Cocksdorp werd tweede in 1:55:43 en als derde werd Yvonne van Duivenvoorden uit Culemborg gehuldigd. Haar tijd was 1:57:55.

De 10.6 km werd met overdaad gewonnen door Jordy Vinke in 38:21 en de eerste vrouw hier was Manon Otter uit Emmen in 48:11

Er waren aardig wat afmeldingen en de vorst periode heeft bij menig loper roet in het trainingsschema gegooid. Toch was de organisatie tevreden met de opkomst. Alleen zit men graag versterking en vervanging in de organisatie om deze loop als voorjaarsklassieker in leven te houden.

 

 

 

 

Halve marathon van De Waal 2018

Zaterdag 10 maart start de 37e editie van de Halve Marathon van De Waal. De Texelse voorjaarsklassieker trekt lopers uit het hele land. Na een schaatsperiode is het nu weer tijd om hard te gaan lopen. De weersverwachting ziet er goed uit: oplopende temperatuur, weinig wind en waarschijnlijk droog.

OPGEVEN KIDSRUN: Kinderen dienen zich zo veel mogelijk op te geven door middel van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar ze kunnen zich eventueel ook nog inschrijven op 10 maart in De Waal. Graag vermelden: voor- en achternaam, woonplaats, geboortedatum en geslacht.

Lees meer: Laatste nieuwtjes